vezi mai mult

Anunt realizare macies, paducel de catre ISS Soroca
12.08.2022     
 
Anunț achiziționarea unui tractor cu remorcă echipat cu Încărcător hidraulic frontal cu adaptor pentru bârne
28.06.2022     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » Aspectele integrităţii ramurii silvice discutate la Soroca in cadrul campaniei „Păduri fără corupție”
16
05.2022
Aspectele integrităţii ramurii silvice discutate la Soroca in cadrul campaniei „Păduri fără corupție”
   
 

Aspectele integrităţii ramurii silvice discutate la Soroca

Campania „Păduri fără corupție”, lansată de CNA, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Agenția „Moldsilva” la 14 aprilie 2022, este în plină derulare cu activităţi preconizate să sporească transparenţa în procesul de gestionare a fondului silvic şi de prevenire a actelor de corupţie.

Colaboratorii Întreprinderii pentru Silvicultură Soroca au organizat o şedinţă interesantă cu subiectele integrităţii şi anticorupţiei pe agendă, abordând cu ofițerul Direcției educație anticorupție a CNA, Grigore Lupașcu importanţa promovării integrităţii profesionale şi sporirea indicilor de performanţă prin corectitudine, echitate şi respectarea exemplară a cadrului normativ. La aceeaşi activitate au participat şi colegii de la Inspectoratul pentru Protecţia Mediului, iar contextul discuţiilor a avizat profilaxia şi circumstanţe ce pot provoca acţiuni ilicite ale funcţionarilor responsabili de gestionarea fondului forestier. La această şedinţă au participat 80 de persoane  care au obţinut răspunsuri competente la întrebările adresate şi au avut parte de informare veridică,  de interes major pentru întreaga societate. 

Conform intenţiilor celor trei instituţii publice ce şi-au consolidat eforturile pentru informarea oportună şi sensibilizarea societăţii, în perioada ce a urmat lansării acestei campanii au fost organizate mai multe evenimente ce au drept scop promovarea capacităților profesionale și instituționale, diminuarea actelor de corupție și consolidarea climatului de integritate.

Reamintim că ”Păduri fără corupție” este genericul unei campaniei de sensibilizare și informare anticorupție ce se desfăşoară, actualmente, în Republica Moldova. Instituțiile implicate și-au propus să fortifice integritatea instituțională și profesională a angajaților care gestionează fondul forestier de stat, astfel încât să nu existe loc de manifestări de corupție, iar gradul de responsabilitate a funcționarilor publici din domeniu să sporească.