ÎNTREPRINDEREA PENTRU SILVICULTURĂ SOROCA
Istoria
12.07.2016

Întreprinderea pentru Silvicultură Soroca a fost fondată în anul 1944 și este situată în zona de nord a țării. Mai tîrziu trecînd prin mai multe etape de reorganizare în februarie 1993 întreprinderea a fost înregistrată  sub denumirea de Întreprinderea pentru Silvicultură Soroca.

Actual în structura întreprinderii sunt patru ocoale silvice cu 61 de cantoane cuprinzînd patru raioane administrative:

  • Ocolul silvic Soroca 3891 ha;
  • Ocolul silvic Șolcani 3751 ha;
  • Ocolul silvic Cuhurești 5710 ha;
  • Ocolul silvic Florești 2202 ha.

Întreprinderea este condusă de către  Rotari Adrian- director interimar și Pînzaru Mihail -inginer șef în silvicultură fiind subordonată Agenției  "Moldsilva".

Activitatea întreprinderii este axată pe 4 direcții principale de activitate:

1.      Silvicultura și exploatarea forestieră;

2.      Servicii anexe silviculturii exploatărilor forestiere;

3.      Prelucrarea brută a lemnului și impregnarea lemnului;

4.      Comerțul cu ridicata a materialelor lemnoase.

Întreprinderea dispune de o pepinieră silvică în care se produc anual peste un milion de puieți de diferite specii necesare lucrărilor de împădurire.

Cinegetica este ştiinţa care studiază biologia şi ocrotirea vânatului, precum şi tehnica gospodăririi şi valorificării acestuia.

Întreprindera de stat pentru silvicultură Soroca are în gestiune peste 15.000 ha de păduri si terenuri agricole, în care putem întîlni mai mulți reprezentanți ai faunei Republicii Moldova, așa cum ar fi: bursucul, jderul, vulpea, pisica sălbatică veverița ș.a. cît și specii de interes vînătoresc așa ca: mistrețul, căpriorul, fazanul, iepurele.

Întreprinderea silvică Soroca depune efort considerabil pentru menținerea și sporirea numărului  optim de animale precum și migrarea exagerată a acestora prin amenajarea hrănitorilor și sărăriilor pentru animale, crearea zonelor de liniște, patrularea cu ajutorul echipelor mobile pentru a preveni braconajul, combaterea daunătorilor. Se depozitează hrană suplimentară pentru sezonul de iarnă: frunzari, fîn, grăunțoase.

 

 

Copyright © 2024 Toate Drepturile Rezervate.